Aeroportul Otopeni se ferește de hackeri: anunțul la care nu se aștepta nimeni

de: Cojocaru Cristian
30 07. 2021

Aeroportul Otopeni își îmbunătățește securitatea, astfel că atacul unor hackeri să poată trece mai greu sau deloc de sistemele sale.

În acest sens, Compania Națioanlă Aeroporturi București a lansat o licitație care este estimată la 4,66 milioane de euro, fără TVA. În cadrul acestei licitații urmează a fi achiziționate echipamente IT, soluții de securitate cibernetică dar și noi metode software pentru a îmbunătăți infrastructura centrului de date.

„Infrastructura IT și comunicații reprezintă un obiectiv de importanță strategică al CNAB, cu impact direct în desfășurarea operațiunilor aeriene asociate în condiții de siguranță și securitate maxime. Asigurarea unui management eficient al informației și tehnologiei de securitate, în contextul avansului tehnologic înregistrat în ultima perioadă și a amenințărilor provenite din spațiul cibernetic, reprezintă un factori important în desfășurarea activității companiei”, se arată în documentație.

CNAB consideră că succesul unei companii constă în managementul eficient al informației, iar pentru ca acest lucru să decurgă conform este nevoie ca tehnologia și securizarea să fie la cele mai înalte niveluri.

”Având în vedere faptul că pentru succesul unei companii este esențial managementul eficient al informației și tehnologiei de securitate și ținând cont de vulnerabilitățile crescânde, de spectrul larg de amenințări, cum ar fi războiul informațional sau alte amenințări din ciberspațiu, punerea în practică a acestui proiect aduce un impact pozitiv în atingerea obiectivelor strategice pe care le urmărim”, se mai arată în document.

Aeroportul Otopeni se echipează împotriva unui potențial atac lansat de hackeri

Măsurile din planul CNAB arată că dezvoltarea infrastructurii IT și comunicații reprezintă un pas esențial pentru ca desfășurarea activității companiei să fie raliată actualelor standarde.

”Astfel, dezvoltarea infrastructurii IT și comunicații, în special din centrul de date, dar și acelora dedicate sistemului disaster recovery, reprezintă o măsură care conferă posibilitatea desfășurării în bune condiții a operațiunilor aeroporturare, în condiții de criză sau calamitate, de asemenea și modernizarea acestor echipamente duce la asigurarea unor servicii moderne partenerilor, companiilor – aeriene, handling sau comerciale – care își desfășoară activitatea în cadrul CNAB cu impact bugetar pozitiv pe plan național”, scrie în documentația de atribuire.

Ofertele respective sunt deschise până la sfârșitul lunii august.